Η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί εφιάλτη στους λογαριασμούς ρεύματος σχεδόν από το καλοκαίρι του 2021. Ήταν πάντα εκεί βέβαια, αλλά δεν την «βλέπαμε» γιατί δεν την χρυσοπληρώναμε!
Κάτι που είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι αυξάνει το τελικό ποσό κατά 200%, ίσως και παραπάνω. Έτσι, εκεί που κάποιος ήταν να πληρώσει 40 ευρώ, βλέπει τον λογαριασμό να του έρχεται 120 ή ακόμα και 140 ευρώ, ενώ το πρόβλημα στις επιχειρήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά, για να ενημερωθεί σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής, τότε θα βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο που για να μπορέσει να βγάλει άκρη θα πρέπει να είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου, με γνώσεις στην αγορά ενέργειας και άσσος στους μαθηματικούς τύπους…
Όμως δε χρειάζεται να μπαίνετε σε αυτή την διαδικασία.
Θα πρέπει απλά να θυμάστε , πως όλες οι εταιρίες , όπως και η ΔΕΗ αγοράζουν την ενέργεια, αγοράζουν το ρεύμα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, μια «αποθήκη ρεύματος» όπως θα λέγαμε πιο απλά και όσο πιο ακριβά λοιπόν το αγοράζουν, τόσο πιο ακριβά καλούνται να το πουλήσουν.
Η διαφορά αυτή, που προκύπτει από τη συμφωνία , που έχουν κάνει με μας τους πελάτες στη Kwh, είναι κάθε φορά η ρήτρα αναπροσαρμογής.